over ons

Eventing Experience Twente is een initiatief en in eigendom van Manege Snorrewind

Het is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van LEADER, gezamenlijk fonds van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Provincie Overijssel en Gemeente Hof van Twente. Vanuit de persoonlijke bezieling van Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van Manege Snorrewind, voor de eventingsport en de persoonlijke betrokkenheid bij de internationale, landelijke en regionale ontwikkeling van deze sport is het eventingterrein gerealiseerd op het terrein van Manege Snorrewind.

 

Foto’s voor deze site zijn gemaakt door Annavdfotografie.

algemeen

Wat is Eventing Experience Twente

Eventing Experience Twente is een oefenterrein voor de Cross Country, gelegen aan de A1 en het natuurreservaat ‘de Borkeld’, welke zich onderscheidt in kwaliteit en diversiteit. Door de sterke combinatie van ruimte en natuur met paardensportkennis- en netwerk wordt Twente op de hippische kaart gezet. Het oefenterrein is een perceel van ca. 2-3 ha, bestaande uit deels zandbodem, deels grasbodem en deels bosperceel met een hoogwaardigheid van bodem- en hinderniskwaliteit, welke het hele jaar door veel geopend is en er veel getraind kan worden. Op het terrein vind je allerlei verschillende natuurlijke hindernissen, waaronder een riante waterbak, wallen, greppels en heggen op verschillende niveaus.

Hoe en waar is Eventing Experience Twente te vinden

Het oefenterrein bevindt zich naast de A1 op het terrein van Manege Snorrewind, direct onder aan afslagnr 27. Het perceel is gelegen aan de Borkeldweg1 te Markelo en ligt aan de parkeerplaats, die bereikbaar is via inrit 3, van Manege Snorrewind. Dit is een verhard toegangspad, ook geschikt voor vrachtwagens.

Welke mogelijkheden biedt Eventing Experience Twente

Het oefenterrein is te boeken door verenigingen, maneges, groepen, trainers en individuele gebruikers. Door een aantal aanvullende faciliteiten is het oefenterrein ook geschikt voor het houden van (kleinere) wedstrijden voor de breedtesport van de cross, welke enkele keren per jaar georganiseerd zullen worden. Het terrein biedt ook mogelijkheden voor het organiseren van clinics en demonstraties. Het eventingterrein ligt naast natuurreservaat ‘de Borkeld’, waar je samen met je paard na de training ook nog heerlijk kunt genieten van de natuur en mooie omgeving van de Borkeld.

0